Veelgestelde vragen

Wil je na de proefles graag bij Zangles-Brabant op les? Dan kun je kiezen uit verschillende lespakketten. Ga voor de actuele tarieven van onze zanglessen naar de tarieven pagina. Let op vanaf 21 jaar betaal je BTW bij het lesgeld.

De betaling wordt voldaan in  twee termijnen. In september en in januari wordt een factuur toegezonden waarna je tot betaling kunt overgaan. Stroom je later in tijdens het lesjaar? Dan ontvang je een factuur voor het resterend aantal lessen.

Geen geld om mee te doen? In uitzonderlijke gevallen kan de leerling bij een laag inkomen van de ouders een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur BredaStichting Leergeld Tilburg of Meedoen West-Brabant om een tegemoetkoming in de kosten aan te vragen.

Wil jij graag zangles en woon je in Breda, Ulvenhout, ’t Ginneken, of Bavel? Goed nieuws, wij geven zangles bij jou in de buurt in ’t Klooster in Bavel.

Locatie in Bavel:
’t Klooster
Jack van Gilsplein 1
4854 CB Bavel

Woon je in Teteringen, Dorst, Oosterhout, Breda, Hoge Vucht of Heusdenhout dan is onze locatie in Teteringen misschien iets voor jou.

Locatie in Teteringen:
Valkenstraat 13
4847 TH Teteringen

Woon je in omgeving Tilburg, Reeshof, Kaatsheuvel, Oisterwijk, Moergestel, Berkel-Enschot of Gilze? Dan is onze locatie in Tilburg misschien iets voor jou.

Locatie in Tilburg:
Vigiliusstraat 30
5046 KE Tilburg

Woon je niet in de buurt? Meld je dan aan voor een online zangles.

Tijdens de schoolvakanties en nationale feestdagen is er geen zangles. Klik hier voor het actuele jaarrooster. 

Via het inschrijfformulier kun je een proefles aanvragen. Tijdens de proefles kun je ervaren of zangles iets voor jou is. Meld je nu aan voor een proefles.

We passen de zangles aan op jouw niveau. Dus of je al een gevorderde zanger(es) bent of net begint is geen probleem. Benieuwd hoe een zangles eruit ziet? Bezoek de pagina “hoe ziet een zangles eruit” 

Dat is zeker mogelijk. We bieden zowel privé als duo zanglessen aan. Bekijk hier de tarieven voor een duo zangles

Omdat zingen zeer intensief is houden we zanglessen van 30 minuten aan.

Wij geven zangles aan kinderen vanaf 6 jaar. Ook jongeren en volwassenen kunnen bij ons terecht voor zangles.

Onze zangdocent Esther heeft tijdens haar studie aan de Rockacademie in Tilburg les gekregen in CVT. Zij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en weet alles omtrent deze zangtechniek.

Benieuwd hoe een zangles eruit ziet? Bezoek de pagina “hoe ziet een zangles eruit” 

Je kan het hele jaar door instromen. Na de inschrijving gaan we opzoek naar een geschikte dag en tijdstip. Schrijf je in via het inschrijfformulier.

We zien je graag snel op een van onze locaties:

Locatie in Bavel:
’t Klooster
Jack van Gilsplein 1
4854 CB Bavel

Locatie in Teteringen:
Valkenstraat 13
4847 TH Teteringen

Locatie in Tilburg:
Vigiliusstraat 30
5046 KE Tilburg

 

Ja, in principe kan iedereen leren zingen. Net als bij andere vaardigheden vereist zingen wel oefening, toewijding en begeleiding om het te verbeteren. Hoewel sommige mensen van nature meer aanleg hebben voor zingen, kunnen anderen met de juiste technieken en training ook zeker leren zingen!

Zangles kan enorm helpen bij het ontwikkelen van zangvaardigheden. Een zangleraar kan je technieken aanleren om je stem te beheersen, de ademhaling te verbeteren en de toonkwaliteit te verfijnen. Daarnaast is regelmatige oefening belangrijk om vooruitgang te boeken.

Het is ook belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Niet iedereen zal een professionele zanger worden, maar vrijwel iedereen kan zijn of haar zangvaardigheden verbeteren en genieten van het plezier van zingen.

Tijdens zanglessen leer je verschillende technieken en vaardigheden die belangrijk zijn om je zangkwaliteit te verbeteren en je stem te ontwikkelen. Hier zijn een paar dingen die je typisch leert tijdens deze lessen:

  1. Ademhalingstechnieken: Je leert hoe je goed moet ademen om je stem goed te ondersteunen tijdens het zingen.

  2. Stembeheersing: Dit betekent dat je leert hoe je controle kunt krijgen over je stem, zoals het zingen in verschillende toonhoogtes en het aanpassen van het volume en de expressie.

  3. Toonkwaliteit en intonatie: Je leert hoe je zuiver kunt zingen en hoe je de juiste toonhoogte kunt vinden.

  4. Houding en lichaamsgebruik: Een goede houding en het juiste gebruik van je lichaam zijn belangrijk om goed te kunnen zingen en spanning te voorkomen.

  5. Uitspraak en articulatie: Je leert hoe je duidelijk kunt zingen, zodat mensen kunnen begrijpen wat je zingt.

  6. Repertoire en interpretatie: Tijdens de lessen werk je aan verschillende soorten muziek en leer je hoe je verschillende nummers kunt begrijpen en interpreteren.

  7. Podiumpresentatie: Als je interesse hebt in optreden, leer je ook hoe je jezelf kunt presenteren op het podium, zoals het tonen van zelfvertrouwen en interactie met het publiek.

Benieuwd hoe een zangles bij Zangles-Brabant eruit ziet? Je leest het hier.
Of schrijf je in voor een gratis proefles!

Ja, absoluut! Het is nooit te laat om te leren zingen, zelfs op latere leeftijd. Mensen van alle leeftijden kunnen hun zangvaardigheden ontwikkelen en verbeteren, zolang je gemotiveerd bent en bereid bent om te oefenen.

Onthoud dat zingen niet alleen gaat om het bereiken van perfectie, maar ook om het plezier en de voldoening die je krijgt van het maken van muziek. Dus als je van zingen houdt en bereid bent om eraan te werken, is er geen reden waarom je niet zou kunnen leren zingen, ongeacht je leeftijd.

Bekijk onze leslocaties.  

Heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op.